måndag 6 juli 2009

Det övergår mitt förstånd

Hur det kan vara så fruktansvärt tråkigt att städa. Det är en sak att gå och pyssla, vattna blommorna, diska två icke smutsiga glas eller torka av en diskbänk då och då ibland.

Men när vi kommer till mitt hem (och Johans, som jag nu dragit med mig ner i träsket) så är det så sällan som det rör sig om just sådant lyxstäd. Nädå, här snackat vi diskbänken full med disk, fuktiga handdukar på badrumsgolvet, rena och smutsiga kläder i en salig blandning i och nedanför sängen, kladdiga glasspinnar som fastnat på parketten, glasspapper utanför papperskorgen under diskbänken och så en dammsugare som låter oroväckande nära döden när man tvingar stackaren att röra upp i röran.

Nejrå. Så farligt är det faktiskt inte. Men tråkigt, det är det.

1 kommentar:

Fia sa...

Tips från coachen! Vet du, efter att jag flyttat ihop med "städa-gör-man en-gång-om-året-Johan" så har jag kommit fram till att den enda lösningen är att plocka undan varje dag. Diska så fort man ätit, ta bort fartränder i toaletten på en gång, dammsuga innan dammråttorna hotar med att äta upp varandra... Och svälja stoltheten och plocka upp efter den andra... Finns inga genvägar... ;)

Puss