måndag 23 mars 2009

Det börjar bli intressant

Nu är uppladdningen inför Kårvalet 2009 i full gång!

Jag och Vickan har valt att kampanja ihop, och nu följer de andra kandidaterna Ida och Håkan vårt exempel. Det blir allt mer intressant det här.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Rättelse - de väljer att uppmärksamma vad de har gemensamt. Alltså gemensamma åsikter och dylikt. Läser du i FB-gruppen så framgår det att de inte "kampanjar" ihop.

Anonym sa...

Jag undrar en sak,,, KÅrvalet2009 vilken kår väljer ni? Med tanke på att valet handlar om ett PRESIDIET val. Kan man välja kår ? I så fall väljer jag Högskolan på Gotlands kår. Men Håkan och Ida verka ju i alla fall veta vad det handlar om: KÅrvalet? "suck"

Anonym sa...

Anonym: Emmie och Vickan är betydligt mer kompetenta och kreativa än Ida och Håkan. Det kan man se inte minst på just deras val av namn på hemsidan: Kårvalet. Valet av presidie handlar om vilka majoriteten av medlemmarna vill se som sina företrädare under nästa år. Kårvalet är ett betydligt bättre namn om man vill att målgruppen ska ta det till sig. Majoriteten av medlemmarna vet inte vad ett presidie är. De bryr sig heller inte ett skit om studentinflytande. Det kan du tipsa Ida och Håkan om. Vickan och Emmie har iaf MITT och hela SET-sektionens stöd. Håkan och Ida har några dammiga overallsnördar i ryggen, de kommer inte så långt på det.

Anonym sa...

Om man inte bryr sig om studentinflytande, bryr man sig då inte om sin utbildning? Och är inte studentinflytande och studiebevakning det som kåren i första hand skall syssla med? Eller varför ska vi annars betala en kåravgift?

Anonym sa...

vad jag vet har både vickan och Emmie overaller. Emmie har ju till och med varit ledare för Nollningen, ett av Halmstads största overalls jippon........Jag har en fråga, vad bryr sig medlemmarna om ? Är det vem som knullar med makten för att få sin vilja igenom, eller prata skit om sina kompisar eller diskriminera folk. Håkan kan de mesta, Ida kan inte så mycket men står för nytänkande, Vickan hon är också mycket duktig men har en tendens precis som Emmei att gå i gammal bannor.

Emmie sa...

Vilken ruljans det var här! Tack Anonym nummer tre uppifrån, det glädjer mig att höra att jag har ditt stöd.

Givetvis är utbildningsbevakning och studentinflytande viktigt, det är ju kärnverksamheten i en studentkår! Jag vill inte uttala mig om de andra kandidaterna eller deras valplattform, men jag tror liksom anonym nummer tre att medlemmarna inte intresseras av studentinflytande, just för att de inte vet vad det innebär. Men det innebär inte att studentinflytande är mindre viktigt.

Till anonym nummer fem uppifrån vill jag säga: Jo, visst har både jag och Vickan overaller! Den studentikosa kulturen är en viktig del i studentlivet, och bör bevaras. Dock ska bevarandet av en kultur inte få finansieras av kåravgifter, precis som jag inte tycker att Kårhuset eller någon annan del av Kårens verksamhet ska finansieras av kåravgifterna.

Jag vill sänka kåravgiften och låta all verksamhet som inte rör utbildningsbevakning, utbildningspolitiska frågor eller studenters trygghet vara självfinansierad. Det är möligt genom just nytänkade - fler samarbeten, nya vägar att gå, nya banor att tänka i. Jag anser att både jag och Vickan står för ett ifrågasättande av den verksamhet som finns idag, jag vill påstå att vi kommit med ett flertal nytänkande och kreativa lösningar under tiden vi varit engagerade. Många i Kårens ledning vill köra på i gamla hjulspår, medan både jag och Vickan vill vara den nagel i ögat som arbetar för förändring. Vi står för en ny kår i en ny tid, helt enkelt.

Både Håkan och Ida kan mycket väl vara både nytänkande, kreativa och duktiga på att hitta nya arbetssätt, men jag vågar eller kan inte uttala mig om detta då jag inte sett deras arbete inför kommande verksamhetsår.

För att läsa mer, gå in på http://www.karvalet.com

Kram Emmie