lördag 28 februari 2009

Sexton år och "nykter"

Om en liten stund ska jag ge mig in till stan och hämta Victor. Victor är Claes son och han har nu alltså nått den åldern då man försöker "komma över" ett par öl och sen hetsdricker dessa med sina fjuniga sextonåriga polare.

Jag erbjöd mig att åka in och hämta honom, så att mamma och Claes fick sova. Den egentliga anledningen är dock att jag roas något oerhört av scenariot jag tror kommer att utspelas. När jag kommer går Victor mot bilen, och anstränger sig för att "se normal ut". I bilen kommer han använda hela sin viljestyrka till att "verka nykter" och "konversera" om "normala" saker. Jag kommer givetvis genomskåda detta omedelbart, men det har jag inte tänkt avslöja.

Istället ska jag vara skitjobbig. Jag tänker ställa frågor om vad han gjort under kvällen, om han träffat några söta tjejer, om de andra killarnas föräldrar låter dem vara ute så här sent, jag ska fråga varför han luktar öl, jag ska köra ryckigt, jag ska be honom sänka musiken, jag ska berätta att när jag var i hans ålder fick jag minsann inte vara ute efter tolv, jag ska fråga hur det går med skolan. Ja, ni fattar. Bara för att det roar mig.

Avslutningsvis ska jag ställa hans väckarklocka så att den ringer vid åttasnåret i morgon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

det är nog av denna anledning du inte ska ha barn,

Sara sa...

haha vad roligt! han lär ju inte vara glad på dig sen. ;)

Tack för senast!