onsdag 4 februari 2009

Minns ni förresten Alis?

Minns ni det här inlägget jag skrev för ett par veckor sen? Det handlade om min vän Alis som blivit av med sin praktikplats i och med Kanal Lokals konkurrs?

Efter det där blogginlägget var det massor av människor som hörde av sig ("massor av människor" är ju förstås en definitionsfråga, men det var fyra stycken), och sedan två veckor tillbaka gör Alis praktik hos en av dem.

Jag känner mig som praktikmäklar-Emmie. En sån som fixar, alltså.

4 kommentarer:

Åsa sa...

Jag läser aldrig bloggar, men jag hade tråkiga minuter innan jag ska gå hem (jag veet, emot principerna att skriva på arbetstid - men jag låtsas att jag flexat ut redan). Med andra ord bestämde jag mig för att fördriva tiden på din blog :)

1. Faaan vad kul för Alis! Vad glad jag blir!

2. Vem fasen är "anonym"? Okej, det finns olika bilder av att vilja bli mamma. Men vafaaan, menar mr/mrs/miss/ms Anonym att det är för sent att leva efter 25???! DET ÄR JU DÅ LIVET BÖRJAR! Det är ALDRIG för sent att bli briljant! Ägnar ett flertal negativa tankar till dennes uttalande.

Men du kan ha rätt, det kan vara en bra människa ändå. But then again - en människa som inte vågar säga sitt namn, är det en mogen människa?

Nåväl, må gott, krya på magen, hoppas allt går bra/lycka till på praktiken, och skynda på nu innan det är för sent att va bäst ;)

Love, tschüs ~

Emmie sa...

Tack Åsa!

Kul med lite positiva kommentarer =)

Anonym sa...

Jag skulle bara vilja kontra Åsa med att:

1 Ja det finns olika bilder av att vara mamma, men bilder har tyvärr ingenting med verkligheten att göra.

2. Jag hävdar att det är lite sent att börja tänka på att göra karriär vid 25 år ålder, då man inte har till avsikt att göra karriär förrän vid 30 års ålder. Dessutom är det svårare att göra karriär ju äldre man blir, i alla fall inom pr/ medie, de som jobbar inom dessa områden och är bra på det dom gör ligger i ålder kring 25, det vill säga att de började redan när det var omkring 20. Men i emmies fall tror jag inte att hon kommer blir briljant någonsin då hon dömer utan att ah någon som helst fakta att stå på.

3 när vi ändå prata om om att bli vuxen och mogna, du åsa hävdar att jag inte skulle vara mogen för att jag inte vill säga mitt namn, hur pass mogen är du som drar slutsatser om en människa som du inte vet något om.

Det är sådana människor som är farliga, både för sig själva och för andra. När de tror att deras världs bild är den som stämmer och går någon emot deras världs bild är de antingen mindre begåvade eller bara dumma i huvudet. Hur moget är då det?

Åsa sa...

hahahaha